Rehtorin huhtitiedote

Kaveritaitokilpailu

Koulussa on parhaillaan menossa Kaveritaitokilpailu. Kaveritaitokilpailun aikana kiinnitetään erityistä huomiota hyvään käytökseen. Kaveritaitokilpailu toteutetaan yhteistyössä Lions Clubin kanssa. Teemoina tänä vuonna ovat kohtelias käytös, ruokalakäyttäytyminen, käytös välitunneilla sekä ympäristöstä huolehtiminen ja siisteys. Kaveritaitokilpailun palkinnot jaetaan perjantaina 28.4.

Vaikuttaja-päivä

Vantaalla järjestetään Vaikuttaja-päivä 26.4. Koulumme on osallistunut jokaiseen Vaikuttaja-päivään ja olemme mukana myös tänä vuonna. Vaikuttaja-päivän teemana on Tulevaisuuden hyvä kotikaupunki. Oppilaskunnan hallitus on valinnut koululta kaksi aloitetta, jotka Vaikuttaja-päivässä käsitellään.

Tarkempaa tietoa Vaikuttaja-päivästä:

http://www.vantaa.fi/vapaa-aika/nuoret/osallistu_ja_vaikuta/vaikuttaja-paiva/vaikuttaja-paiva_2017

Tulevat ekaluokkalaiset

Lukuvuonna 17–18 koulussamme aloittaa 66 uutta ekaluokkalaista. Koulutulokkaiden tutustumispäivä on keskiviikkona 10.5.

A2-kieli tuleville 4. luokkalaisille

Tulevat neljäsluokkalaiset opiskelevat ensi lukuvuonna vapaaehtoisena kielenä ruotsia ja espanjaa. Espanjan opiskelu alkaa ensimmäistä kertaa Pähkinärinteen koulussa.

Löytötavarat

Vanhempainyhdistyksen hallitus ja koulun johtoryhmä on yhteistyössä päättänyt luovuttaa koulun löytötavarat Hope ry:lle asiakasperheille jaettavaksi. Jatkossa vanhempainyhdistys tyhjentää löytötavaralaatikot, pesee vaatteet ja toimittaa ne Hope ry:n varastolle.

Koulun löytötavaroiden määrä on viime vuosina kasvanut ja toivoisimmekin, että muistuttaisitte lapsia etsimään omia vaatteita koululta.

Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry, pääkaupunkiseudun toimipiste

Hopen asiakkaat ovat vähävaraisia lapsiperheitä, jotka saavat noutaa Hopen varastolta vaatteita, harrastusvälineitä, leluja, kodin tarvikkeita yms. elämiseen tarvittavia tavaroita. Tavarat saadaan lahjoituksena ja ne annetaan lahjoituksena eteenpäin asiakasperheille. Hope ei osta eika myy tavaroita.

Vapaaehtoiset käyvät läpi kaikki lahjoituksena saadut tavarat ja asiakkaille eteenpäin annettavaksi menee ainoastaan siistit ja ehjät vaatteet ja muu tavara. Tämä sen takia, ettei yksikään lapsi koskaan joutuisi kiusatuksi koulussa, päiväkodissa, harrastuksissa tai muualla sen vuoksi, että ’uudet’ vaatteet on jo valmiiksi loppuun käytettyjä tai ’uudet’ lelut rikkinäisiä. Kysynnän ollessa suurempaa kuin tarjonta, hyllyyn menevän tavaran laadusta voidaan hieman tinkiä.

Kaikki se tavara, jota ei hyväksytä hyllyyn, annetaan lahjoituksena eteenpäin muille hyväntekeväisyysjärjestöille, jotka pystyvät käyttämään rikkinäisiäkin vaatteita vaikka matonkuteina tai kangaskassin valmistusmateriaaleina. Pyrimme siihen, että roskiin ei laiteta mitään.

Lahjoituksina saamillaan rahoilla Hope tukee vähävaraisten perheiden lapsia harrastuskustannuksissa ja mahdollisuuksien mukaan tarjoaa elämyksiä (elokuvalippuja, konsertteja, retkiä), joihin perheillä ei muuten olisi mahdollisuuksia.

Vuoden 2016 aikana Hopen kautta apua sai 5552 perhettä ja 12 995 lasta. Kuluvan vuoden aikana määrä näyttäisi taas nousevan. Avun tarve pääkaupunkiseudulla – ja muualla Suomessa – on suuri.

Lisää tietoa Hopesta http://www.hopeyhdistys.fi/ https://www.facebook.com/HopeHki https://www.facebook.com/Hope.YhdessaYhteisesti.ry

Terveydenhoitaja

Manta Tammenkosken sijaisena tämän kevään toimii Sirpa Lehtinen.

Koulukuraattori

Hannele Räsäsen sijaisena 30.4. saakka toimii Kerttu Myllärinen.

Kevätterveisin,

Mikko